Referenser

Hem/Referenser

Vår transportör kan hantera alla typer av fast material och våra kunder kommer från ett brett spektrum av branscher, inklusive metall, gruvdrift, fordonsindustri, automation, möbler, återvinning, livsmedels- och läkemedelsföretag. För fler referenser och detaljer, tveka inte att kontakta oss.

Snabbstopp och Back-Track Tray till förmån för visionsystemet

I augusti 2019 levererade RVT Automation en robotcell med 100 % funktionalitet och kundtillfredsställelse till ett svenskt bilföretag för matning, montering och kvalitetssäkring av stålclips. Denna robotcell hanterar 10 olika produkter. Två linjärtransportörer presenterar detaljer för vision-systemet: korrekt placerade detaljer plockas från topprännan och oplockade detaljer återlämnas via Back-Track Tray i negativ vinkel.

Designern Markus Andersson lovordar Conveyor 22:s unika teknik:

  • Bra flöde och frammatning av detaljer
  • Bra kontroll: ingen förlust av detaljer och ingen oordning till skillnad från i många andra matar-system
  • Transportörerna är utrustade med Snabbstopp för att få en så kort fördröjning som möjligt mellan transportörens stopp och vision-kamerans triggning
  • Det är fördelaktigt och prisvärt att återvinna oplockade detaljer till bufferten med en Back-Track Tray i samma matar-system

Markus Andersson, Automationsingenjör, RVT Automation AB, 2020-05-22

Se demofilm »

Clean Line 121 i läkemedelsindustrin

I april 2016 såldes en Clean Line 121 till ett medicinskt företag i Sverige. Därefter har de köpt flera transportörer från oss. Deras krävande miljö är dammig. Idag fick vi feedback och bilder från deras ingenjör.

  • Uppskattad ljudnivå under drift.
  • Jämt flöde utan justeringar.
  • Erforderligt och effektivt teknikstöd.

Vi är supernöjda och planerar att ersätta fler vibrationstransportörer med linjära transportörer från Conveyor 22.

En anonym kund, 2018-03-07

Kompakthet, digital styrning och inbyggt larm var viktigt faktorer för SCANIA!

2015 köpte SCANIA i Oskarshamn den första transportören. Efter 1,5 års erfarenhet beslutade SCANIA att bygga in 8 transportörer i sitt nya pressverktyg. Produktionstekniker Tobias Carreberg förklarar varför:

– Först köpte vi en för test som fungerade bra. Vi körde den med manuell inkoppling.

– Den främsta anledningen till att vi valde Conveyor 22:s transportörer för att bygga in i ett stort verktyg var att det inte fanns utrymme på höjden för bandtransportörer. Bandtransportörer krävde också manuell övervakning.

– En annan fördel är att Conveyor 22:s transportörer gör vårt jobb enklare. Vid störningar får vi ett larm från transportören och vi kan se exakt var problem finns utan att felsökning krävs. Nu riskerar vi inte skrotpackning som kan orsaka verktygskador.

– Vi är mycket nöjda med Conveyor 22.

Automationstekniker Nicklas Nordlöf berättar:

-De elektriska transportörerna är helt integrerade i pressverktyget och styrs av vårt PLC system. De är programmerade till att starta efter pressens första slag och har en eftergångstid på några minuter.

Tobias Carreberg, Produktionstekniker, Nicklas Nordlöf, Automationstekniker, Scania CV AB, 2017-06-16

Se demofilm »

Alfa Laval Lund styr elektrisk linjärtransportör digitalt

2015 köpte Alfa Laval Lund sin första elektriska linjära transportören från Conveyor 22. Uppgiften är att hantera extremt lätt spill i ett begränsat utrymme. Transportören måste styras digitalt via deras system. Produktionen körs kontinuerligt dygnet runt med undantag för jul och påsk. Jerzy Klich som arbetar med kringutrustning till maskiner har gett oss denna feedback:

– När jag först kontaktade Conveyor 22 gav de mig snabb respons och förklarade vad jag ville veta. Det gjorde att jag kände mig trygg.

– Det är glädjande att jag satsat på rätt grej nu. Conveyor 22: s transportör har inte orsakat några stopp sedan vi satte in den i produktionslinjen för två år sedan. Jag kan bara rekommendera den elektriska transporören. Det finns bara positivt att säga om den.

Jerzy Klich, produktionstekniker, Alfa Laval Lund AB, 2017-03-29

Swep uppskattar kompakthet och underhållsfrihet

Swep i Landskrona har köpt flera transportörer sedan 2015. I ett av sina stora klippverktyg har de integrerat Black Line 141 och nu har vi fått denna feedback:

– Era transportörer är små och därmed lätta att bygga in direkt i verktyget. De största fördelarna är tillförlitligheten och kompaktheten.

– Efter mer än ett år har vi inte haft några problem, verktyget fungerar så bra att det sällan servas och vi är mycket nöjda.

Simon Jansson, Production Technician, Swep International AB i Landskrona, 2017-03-17

Se demofilm »

Troax byter från band till elektrisk transportör

I februari 2016 köpte Troax sin första Black Line 121 transportör från Conveyor 22. På denna har de haft en 4,5 m lång ränna = den längsta rännan vi hittills levererat. Målet var att slippa underhållet hos den befintliga bandlösningen. Efter ett års användning är deras erfarenhet:

– När vi använder band har vi problem som ibland inneburit produktionsstopp. Banden spricker av oljan, de slirar efter hand och när de töjs måste de eftersträckas. Skrotet brukar också komma i kläm under banden.

– Med Conveyor 22:s transportör har vi inte haft några som helst problem. Den fungerar jättebra!

Mika Lehto, Underhållstekniker, Troax AB i Hillerstorp, 2017-03-16

Se demofilm »

Ingen plats för utmatningsenhet – Quick Cassette fixar det!

I början av 2017 köpte EBP i Olofström två transportörer med insatsfästen ”Quick Cassette” och transportrännor från Conveyor 22. Quick Cassette är en 85 mm hög transportörsenhet som skjuts in i pressverktyget. Feedback från processingenjören:

– Utan denna lösning av utmatningsproblemet, hade vi inte kunnat åta oss detta pressnings-jobb.

– Utrustningen har fungerat perfekt från första dagen. Den är dessutom så tyst att man riskerar att glömma stänga av den när arbetsdagen är slut.

Patrik Henriksson, processingenjör på EBP i Olofström, 2017-02-25

Läs reportage ur tidningen Conveyor 22 löser problem inom press och automationsindustrin

Se demofilm »

Bilden från vänster till höger: Anne-Maj Öström, Benny Nordh och Rickard Berg

Varför bygga själva när det finns nyckelfärdigt?

Våren 2015 köpte Lindab Profil i Förslöv en transportör från Conveyor 22 och byggde in den i ett av sina pressverktyg. Affären gjordes med Rickard Berg, Bimex, som är en av Conveyor 22:s återförsäljare.

Nu utrustas en annan press med utmatning; en Black Line 141, stativet Steady Stand 500 med extra utrustningen 3-wheel adapter och ett rännstöd med glidelement. Sorteringsrännan har Lindab själv tagit fram.

– Vi är jättenöjda med den elektriska skak vi har haft ett tag nu. Det är verkligen skillnad mot vad vi hade förut eftersom den går så lugnt och tyst.

– När vi hade köpt denna transportör satt jag och bläddrade i produktkatalogen och fick syn på stativet Steady Stand och då tänkte jag direkt: varför göra något själv när det redan finns färdigt? Det blir ju lätt något fel när man gör något första gången och tid tar det också.

– Det Steady Stand 500 som vi fått idag är stabilt och fungerar bra.

Benny Nordh, Lindab Profil AB, 2016-12-07

Se demofilm »

Quick Bar förenklar och ger flexibilitet

Industrias Metálicas Ruiz, ett pressföretag i norra Spanien, köpte Black Line 121, Quick Bar och RC22 i februari 2016. Utlåtande från produktionschefen:

– Först var vi bekymrade gällande utmatningshastigheten, men det visade sig att den är snabb nog för vår pressning.

– Vi är mycket nöjda med den flexibilitet och bekvämlighet som utrustningen ger. Den har verkligen höjt vår automationsgrad.

– Quick Bar ger oss möjlighet att använda oss av flera rännor samtidigt på transportören istället för att använda flera bandtransportörer med många kablar och installationer. Våra byten av pressverktyg har nu blivit riktigt snabba.

– Transportrännor har även lägre bygghöjd än en vanlig bandtransportör.

Jesús Lobo, produktionschefen i Industrias Metálicas Ruiz, 2016-06-08

Se demofilm »

Bättre alternativ till bandtransportörer

Nibe i Markaryd har ersatt bandtransportör med Black Line 141 och RC22-rännor i produktionen sedan början av 2015.

– Först var vi skeptiska till om den skulle hinna med utmatningen, men numera kan vi bara konstatera att de fungerar utmärkt. Vi hade bandtransportörer innan, men de gick inte att anpassa i bredd till alla de pressverktyg vi har.

– Det är så smidigt och enkelt med rännor. Vi klipper till dem och anpassar i bredd precis som vi vill. Det ger oss helt andra möjligheter och nu används de till allt.

– Vi är jättenöjda!

Sven-Erik Hjelt, produktionstekniker på NIBE AB, 2016-05-30

SAPA Profiler rekommenderar RC22

– Vi har använt våra transportörer i två år utan några som helst driftsstörningar.

– Längsta transportrännan vi har är över 4 meter. Vanlig plåt fungerade inte tillfredsställande, men numera använder vi Conveyor 22:s plåt RC22 och är mycket nöjda med funktionen.

Weine Stridh, SAPA Profiler i Vetlanda

Se demofilm »

Ännu en lyckad leverans

Mikael Risberg på Gnotec i Reftele är riktigt nöjd med sin transportör ECS-121 utrustad med Conveyor 22:s nyutvecklade snabb-balk Quick Bar.
Quick Bar kortar ner ställtiden och förenklar för operatören.

Se demofilm »

Ford Motor Company

Conveyor 22 har levererat ECS-121 Elektrisk transportör till Ford Motor Company i USA genom vår amerikanska representant Wennberg International Traders LLS.

Vad har Ni för behov?

Behöver Ni tips och råd?
Vi har genom åren hjälpt 100-tals företag att hitta optimala lösningar.

Kontakta oss